کابل ها, کابل های هوایی و خودنگهدار

کابل تلفن و بیش از 4 نوع آن 

کابل تلفن

کابل تلفن و بیش از 4 نوع آن

تلفن ها اختراع مهمی هستند که توانایی برقراری ارتباط بین مردم در سراسر جهان را دارند. برای ارتباط بین تلفن ها از طریق سیم های تلفن و کابل تلفن استفاده میشود .

سپس این جفت سیم ها به هر جک تلفن در خانه شما متصل می شوند. کابل های مختلفی وجود دارد که اهداف مختلفی را انجام می دهند و از نظر پیکربندی، اندازه و عملکرد متفاوت هستند. در اینجا رایج ترین انواع کابل های تلفن آورده شده است.

 

  1. کابل های کواکسیال

کابل کواکسیال نوعی کابل الکتریکی می باشد که چندین دهه است از آن برای انتقال سیگنال های فرکانس بالا استفاده می شود. این کابل همه کاره، در طیف گسترده ای از وسایل، از تلویزیون های کابلی گرفته تا اتصالات اینترنتی، سیستم های امنیتی و موارد دیگر استفاده می شود.

انواع مختلفی از کابل کواکسیال وجود دارد که هر کدام خواص منحصر به فرد و کاربردهای مناسب خود را دارند. در اینجا برخی از رایج ترین انواع کابل کواکسیال آورده شده است:

  1. RG-6:این یک نوع رایج کواکسیال است که برای تلویزیون کابلی و اتصالات اینترنتی استفاده می شود. این کابل، هادی مرکزی و لایه عایق ضخیم تری نسبت به سایر انواع کابل کواکسیال دارد که باعث می شود برای انتقال سیگنال های فرکانس بالا در فواصل طولانی تر مناسب باشد.
  2. RG-11:این نوع کواکسیال شبیه RG-6 است اما دارای هادی مرکزی و لایه عایق حتی ضخیم تر است. RG-11 اغلب برای کاربردهای تجاری و صنعتی استفاده می شود.
  3. RG-59: این نوع کواکسیال نازک‌تر و ارزان‌تر است که اغلب برای سیستم‌های دوربین مداربسته و سایر کاربردهای فرکانس پایین استفاده می‌شود.

 

کاربرد کابل های کواکسیال و RG

 

این کابل ها برای انتقال فرکانس صوتی خصوصا” گیرنده ها و فرستنده ها ، کامپیوتر و ارتباطات رادیو و تلویزیونی مناسبند .

 

 

2 . کابل های فیبر نوری

یکی از جدیدترین کابل های تلفن موجود، کابل فیبر نوری است. برخلاف کابل‌های تلفن سنتی که داده‌ها را از طریق سیم‌های مسی انتقال می‌دهند، این کابل از فیبرهای نوری برای انتقال داده‌ها با نور به جای برق استفاده می‌کند. برای محافظت بیشتر، هر یک از این فیبرهای نوری دارای یک لایه پلاستیکی است که در یک لوله محافظ قرار دارد. این لایه آن را در برابر تداخل خارجی مقاوم می‌کند و در نتیجه یک اتصال اینترنتی فوق‌العاده سریع را ایجاد می‌کند که حدود 26000 برابر سریع‌تر از اتصال ارائه شده توسط کابل‌های جفت تابیده است. دو نوع کابل فیبر نوری وجود دارد

کابل های فیبر نوری

2.1 کابل فیبر نوری تک حالته

 

این کابل دارای یک هسته کوچک است و تنها به یک حالت نور اجازه می دهد تا در هر لحظه وارد شود. این امر تعداد بازتاب های نور را هنگام عبور از هسته کابل کاهش می دهد. این اجازه می دهد تا داده ها سریع تر و نرخ تضعیف پایین حرکت کنند. این نوع کابل فیبر نوری معمولا در مخابرات استفاده می شود.

2.2 کابل فیبر نوری چند حالته

کابلی که با پترولیوم ژله ای که در برابر آب مقاوم است پر شده است، کابل ژله ای است. این کابل یک کابل زیرزمینی است که از مواد پلی اتیلن به عنوان عایق روی هادی ها استفاده می کند. فضاهای بین هادی ها با ژل نفتی پر شده است. این ژله فواید بی شماری دارد، از جمله اینکه در صورت آسیب دیدن کابل از ورود رطوبت یا آب به داخل کابل جلوگیری می کند. آنها برای آب و هوای گرم و سرد مناسب هستند.

 

3 . کابل های تلفنی فرکانس صوتی

این کابل ها برای انتقال سیگنال های آنالوگ یا دیجیتال به صورت نصب ثابت مناسبند .

 

کابل های تلفنی فرکانس صوتی

  1. کابل های تلفنی بیرون ساختمان

این کابل ها برای نصب در بیرون ساختمان مناسب است . عملکرد این کابل ها اساسا” در مدارهای فرکانس صوتی است . به عنوان مثال از این کابل ها می توان به شکل کابل های اولیه و ثانویه در شبکه های تلفن محلی ، مخابرات ، راه آهن و واحدهای صنعتی استفاده کرد .

کابل های تلفنی بیرون ساختمان

  1. سیم رانژه تلفن

سیم رانژه تلفن در اصل یک نوع سیم افشان یا کابل افشان است. این محصول کیفیت بسیار بالایی دارد و از طریق یک لایه محافظتی از جنس لاستیک محافظت میشود. البته امروزه مدل های پی وی سی آن نیز در بازار موجود است که توسط شرکت های بزرگی چون سنا نیروی آویزه  در ایران تولید میشوند.

سیم رانژه تلفن

انواع سیم رانژه

ابعاد و سایز سیم رانژه را بر حسب نیاز و کاربرد آن در نظر می‌گیرند و به طور کلی در انواع زیر که همگی بر اساس استاندارد DIN VDE 0815 تولید می‌شوند، وجود دارند:

 

✔️سیم رانژه سایز ۰۴: هادی این نوع سیم رانژه قطری معادل ۰.۴ میلیمتر دارد و روکشی ۰.۲ میلیمتری دارد که طول کلاف آن به طور معمول ۳۰۰ متر است.

 

✔️سیم رانژه سایز ۰۵: قطر هادی این سیم ۰.۵ میلیمتر است که روکش عایق آن ضخامت ۰.۳ دارد.

 

✔️سیم رانژه سایز ۰۶: هادی این سیم قطری برابر ۰.۶ میلیمتر دارد که روکش عایق آن ۰.۴ است.

مشخصات فنی سیم و کابل تلفن

در رنگ بندی کابل ها به دو دسته ی کلی تقسیم می شوند رنگ های مشکی، سفید، زرد، بنفش، قرمز رنگ های اصلی کابل ها می باشند و رنگ های طوسی، سبز، قهوه ای، نارنجی رنگ های فرعی هستند.

سطح مقطع کابل ها (قطر مغزی) با قدرت انتقال سیگنال رابطه مستقیم دارد که با درصد بیشتر می توان مسافت طولانی بدون افت ولتاژ جبران کرد قطرهای 0.4 و 0.5 و 0.6 می توان انتخاب کرد.

کابل های تلفنی هم بر اساس مکان دسته بندی می شود کابل های که بیرون ساختمان می باشد که مخابرات نصب می کند. کابل سیاه یا کابل های بیرونی گفته می شود و کابل های که داخل خانه نصب می شود که به آنها کابل های داخلی گفته می شود.

تعداد زوج کابل تلفن مخابراتی:

این کابل‌ها با توجه به نوع استفاده‌ای که دارند، می‌توانند از زوج سیم‌های مختلفی تولید شوند. نمونه‌های تک زوجی سیم‌های تلفن با نام سیم رانژه شناخته می‌شود

که به منظور ارتباط دادن پورت‌های متفاوت در ترمینال کروز، مورد استفاده قرار می‌گیرند. از کابل‌های دو زوجی هم جهت برقراری ارتباط بین پریز و تلفن استفاده می‌شود.

در نتیجه می‌توان گفت که کابل‌ تلفن مخابراتی بسته به نوع کاربرد و نیاز مخاطب از تک زوجی، دو زوجی، چهار زوجی، پنج زوجی، هشت زوجی و… تا ۲۰۰ زوجی تولید شده و در بازار موجود می‌باشد.

دلیل ساخت کابل‌های تلفن به صورت زوج، کنترل اثر همشنوایی است. همشنوایی از جمله عواملی است که می‌تواند کیفیت مکالمات صوتی را کاهش داده و موجب آزار دهنده شدن آنها گردد.

 

کابل تلفن کابل تلفن کابل تلفن کابل تلفن کابل تلفن کابل تلفن کابل تلفن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *